Історія рулонних штор.

Рулонні штори (ролетні штори) з’явилися в побуті дуже давно ще в Стародавньому Єгипті. Замість тканини використовували папірус, він виготовлявся з стебел болотного очерету і використовувався замість паперу. Єгиптяни придумали спеціальне важільне пристрій для опускання і підняття штор, з його допомогою раніше набирали воду з колодязя. Трохи вдосконаливши цей пристрій єгиптяни стали використовувати його для управління рулонними шторами (ролетними шторами).
Пізніше рулонні (ролетні) штори з’явилися в Стародавньому Римі, Вавилоні і Франції. Жителів Стародавнього Риму дуже зацікавили рулонні (ролетні) штори. Вони внесли деякі зміни: замість папірусу стали використовувати тканини, при цьому застосовуючи різні барвники, штори стали виробляти різних кольорів і відтінків. Звичайні люди з невеликим достатком застосовували рулонні (ролетні) штори в дверних та віконних отворах.
У 20-і роки ХХ століття великий інтерес до рулонних (ролетні) шторам з’явився у жителів США. У той час в країні діяв «сухий закон» і власники розважальних закладів, де розпивали спиртні напої, спеціально завішували вікна від поліцейських.
Сьогодні рулонні (ролетні) штори користуються величезною популярністю у всіх країнах світу і в Україні в тому числі. І це так, вони не тільки додають затишок приміщенню, а й мають естетичністю, створюють комфорт і витонченість. Такі штори легко впишуться в інтер’єр кухні, дитячої, вітальні або офісу. А найголовніше, що рулонні (ролетні) штори є сонцезахистом вашого приміщення і навіть не вигоряють на сонці, не збирають пил і відштовхують вологу.
Можна зробити висновки що рулонні (ролетні) штори не дарма пройшли такий довгий шлях, а виробники, в свою чергу, постійно придумують нові технології для удосконалення своєї продукції.
По конструкції рулонні (ролетні) штори бувають різних типів: з відкритою системою і закритою, система на фрамугу. За типом тканини звичайні, Blakaut, «День-ніч», плісе.
Переваги рулонних (ролетних) штор: легко фіксуються на будь-якій висоті за допомогою ланцюжка, збираються в рулон при піднятті, дозволяють повноцінно використовувати підвіконня, не вимагають спеціального догляду, тканина просочена водовідштовхувальним розчином, мають величезну кількість типів тканини за кольором, фактурі і варіантів щільності.
На відміну від інших видів штор, рулонні (ролетні) штори не вигоряють на сонці, не збирають на себе пил, легкі в обслуговуванні, досить протирати вологою ганчіркою. Так само рулонні (ролетні) штори легкі в монтажі.
Компанія ТОВ ФАСАД-ПЛАСТ різні варіанти рулонних (ролетних) штор, менеджери компанії допоможуть підібрати вам ролетні штори для вашого приміщення.