bgr

оригінальна якість REHAU
комплектуючі лише з країн ЄС

гарантія 7 років

безкоштовна доставка

акційна ціна при
замовленні через сайт

-акційний
подарунок

bgr

ОТРИМАЙТЕ КОМПЕНСАЦІЮ             
ЗА ДЕРЖАВНОЮ ПРОГРАМОЮ

35%

bgr

З’єднувачі та розширювачі для пластикових вікон Rehau.

В індустрії світлопрозорих конструкцій, при склінні житлових будинків, котеджів, приватних будинків і присадибних ділянок, дуже часто використовується такі додаткові елементи як з’єднувачі і розширювачі для пластикових вікон. Їх наявність дуже важливий з точки зору правильності установки пластикових вікон в зв’язку з тим, що ці елементи просто незамінні при склінні пластиковими вікнами Рехау. І як правило, дуже багато замовників, споживачів, не враховують ці елементи при попередніх розрахунках конструкцій.

Особливо дуже важливо це знати, так як часто трапляється що замовник зробив попередній розрахунок пластикових вікон, навіть замірявши точно ширину і висоту, він з подивом дізнається що ціна після заміру фахівцем, тобто виїзду замірника від віконної компанії на об’єкт, змінилася в бік збільшення їх вартості. Чому так трапляється? Невже є такі недобросовісні організації, які можуть так як обманювати і накручувати ціни після виміру, незважаючи на те, що перед виміром вікон, ціна була набагато дешевше.

Вся справа в розширювачах, в з’єднувальних стійках, з’єднувальних кутах, трубах еркера і так далі. Адже при попередньому розрахунку, замовник не враховує всі нюанси, які враховує замірщик і монтажник вікон під час заміру. Наприклад, якщо балкон після скління буде обшиватися вагонкою, сендвічем, утеплятися, а замовник при попередньому розрахунку це не врахував, то при вимірі, коли виїжджає досвідчений фахівець з і задаючи потрібні питання, він їх враховує в обов’язковому порядку. І саме через це ціна вікон змінюється, і причому набагато, оскільки вартість віконних з’єднувачів, розширювачів і додаткових профілів досить висока.

Отже давайте детальніше розберемося що це таке, розширювачі і з’єднувачі для вікон, для чого вони потрібні і чому без них не можна обійтися при монтажі вікон.

Розширювачі до вікон Rehau

  •      Розширювачі – це додаткові профілі до основного пластикового профілю, з тими ж пазами що і в основній профільній системі, тієї ж марки і бренду що використовується при склінні даного об’єкта. Він вставляється в ці пази, стягується і збільшує висоту основного профілю Rehau на потрібний розмір: 2, 4, 6, 8 або 10 см.

Це необхідно для того, щоб після установки віконних і балконних блоків, можна було спокійно робити обшивку в приміщенні будь-якими матеріалами. Адже при внутрішньої обшивки балкона, наприклад, сендвіч-панеллю, буде заходити поверх профілю і це не блокує відкривання стулки при відкриванні або при їх провітрювання. Справа в тому, що якщо цей елемент не врахувати, то після установки пластикових вікон в проріз, подальші роботи по обшивці приміщення або підшивки стелі будуть марні, оскільки обшивка заходить на віконний профіль, забирає частину висоти цього профілю і заходить на стулку, яка відкривається. У такому випадку, якщо не врахувати віконний розширювач, стулка не відчиняться, або ж балкон доведеться робити з інших матеріалів, ніж тих, на які спочатку замовник розраховував. Тому розширювачі, в залежності від висоти дозволяють зробити склити конструкцію, так щоб всі наступні допоміжні роботи по обшивці стелі і стін не перешкоджали закриттю і відкриття вікон і балконних дверей.

З’єднувачі для вікон Rehau

  • З’єднувачі. Тепер про з’єднувачі віконних блоків. Дуже важливий необхідний елемент при склінні великих прорізів з великим вітровим навантаженням – це з’єднувачі. Також з’єднувача використовується при склінні сполучних або інших елементів різної структури і різної функції такі як вікна-двері.

Дуже часто ви бачили балконні двері – вихід на балкон, поруч біля нього знаходиться вікно, або навіть два вікна, так звані балконний блок – “чебурашка”. Їх з’єднання балконних дверей і вікна відбувається за допомогою з’єднувача, званого в народі як “лапша” (локшина). А в системі Rehau як H1 і H2 з’єднувальні елементи. Під час скління великих прийомів використовуються більш стійкі сполучні стійки і сполучні елементи. Це сполучні стійки, армовані стійки, компенсуючі стійки. Залежно від складності з’єднувача з’єднання, від складності та від площі вітрового навантаження, статики, застосовують різні їх види з’єднувачів, які розраховані на ту чи іншу навантаження, вітрову статику. Дуже часто буває і так, що таких стійок налічують не одну дві, а велика кількість, в залежності від обсягу – квадратури скління, їх складності, складності отвору, від величини отвору і інших чинників. Такі сполуки ви могли бачити в місцях, де знаходиться панорамне скління пластиковим профілем, при склінні терас, веранд, особливо в поєднанні з вхідними або розсувними дверима. Їх завдання компенсувати навантаження на раму, на профіль, на склопакет при відкритті дверної стулки двері, або при відкритті зсувний стулки. Інакше вся конструкція буде вібрувати і створювати враження не стійкий конструкції.

Кутові з’єднувачі для вікон Rehau

  • Кутові з’єднувачі. Окрему увагу займають такі елементи, як кутовий з’єднувач 90 градусів, з’єднувач 135 градусів, а також труба “Еркер”. Такого виду з’єднувачі використовують при склінні балконів, лоджій, виносних з’єднань при скління Террас, при склінні веранд, альтанок.

Специфіка таких з’єднувачів полягає в тому що що їх завдання з’єднати між собою віконні та дверні рами, і інші віконні блоки, під різними кутами. Під кутом 90 градусів – відповідає кутовий з’єднувач 90, є кутовий з’єднувач 135 градусів, або ж під нестандартним кутом який не можна виміряти при вимірі. В такому випадку використовують кутовий з’єднувач труба Еркер. Він дозволяє з’єднати між собою конструкції, які знаходяться під різним кутом. Як внутрішнім кутом, так і зовнішнім, за рахунок труби еркера і вирішуються багато конструктивних завдань, які спочатку погано вирішуються через складність з’єднання пластикових вікон між собою. Саме тут і приходить нам на допомогу труба Еркер, за допомогою якої можна з’єднати будь-які кути. Правда, і тут є свої розумні межі і є свої обмеження.

Імпостний підсилювач

  • Також в ряду важливості додаткових віконних елементів використовують імпостний підсилювач. По правді сказати, його рідко, але все ж використовують, в залежності від ситуації.

Ситуація в тому, що такий підсилювач використовують рідко, оскільки завдання імпостного підсилювача вирішується в основному після установки металопластикових вікон. Наприклад якщо встановлені вікна, особливо великих отворів, мають між собою слабке з’єднання або ж можливість до вібрації, то такі імпоста підсилюють імпульсним підсилювачем. Він нагадує собою армування у вигляді квадрату замкнутого типу, який прикручується до імпосту. Зверху закривається накладкою пластиковою засувкою щоб приховати метал. Така конструкція сама по собі проста, але ефективна в разі, якщо потрібно посилити віконний блок, підсилити саму конструкцію по горизонтальному або вертикальному імпосту, і таким чином вона прибирає вібрацію. Це недорогий, але дуже ефективний метод виходу з такої важкої ситуації як вібрація вікна. Більш детальну інформацію по віконним соединителем і розширювачам можна дізнатися у наших менеджерів. За цінової категорії орієнтовна вартість з’єднувачів можна дізнатися в таблиці, де з розрахунку на метр погонний, враховуються профільні сполучні розширювачі під профільну систему Rehau Euro 70 білого кольору, не ламінована. Різниця в ціні між Євро 60 євро 70 сполучних незначна. З’єднувачі і розширювачі дорогих профільних систем стоять вже понад дорожче. Також на ціни впливає ламінація одне – або двостороння. Є й інші моменти які також впливають на ціну, і це треба враховувати.

Ціни на з’єднувачі та розширювачі

Назва профілю / розмір мм./ ціна грн.

Підставочний профіль 30мм100050,00
Профіль з’єднувальний Н1+H1100060,00
Профіль з’єднувальний Н2+H21000289,44
Профіль еркерний E701000951,17
Профіль кутовый 90град. E701000730,55
Профіль кутовый 135град. E701000449,83
Профіль компенсуючий 2/701000699,56
Зовнішній підсилюючий профіль1000285,27
Профіль з’єднувальний 65/701000496,07
Захисна планка для порога1000150,14
Профiль компенсуючий 53837010001160,04
З’єднувач трубчастий1000104,67
З’єднування конструкций10000,00
Підставочний профіль 54мм1000353,14
Підставочний профіль EPS Rehau1000180,06
Профиль доборный 20/701000150,42
Профиль доборный 40/701000204,50
Профиль доборный 60/701000294,15
Профиль доборный 100/701000551,70