bgr

оригінальна якість REHAU
комплектуючі лише з країн ЄС

гарантія 7 років

безкоштовна доставка

акційна ціна при
замовленні через сайт

-акційний
подарунок

bgr

ОТРИМАЙТЕ КОМПЕНСАЦІЮ             
ЗА ДЕРЖАВНОЮ ПРОГРАМОЮ

35%

bgr

Виробництво пластикових вікон REHAU

Виробництво вікон Rehau в Києві

В Україні виробництво пластикових вікон дуже важливо з точки зору енергозбереження та енергоефективності в будівництві. Адже в залежності від того, як зроблені ваші вікна, двері, балкони, яка якість збірки починаючи з цехового виробництва лоджій, терас, веранд, перегородок, залежить і строк служби цих конструкцій ПВХ. Для того, щоб вони слугували довгі роки, а не рік – два, якість в виробництві – це най головніше питання. Для якісного виробництва виробники вікон використовують якісне обладнання, якісні матеріали, обов‘язково повинні бути кваліфіковані працівники, контроль за якістю продукції має бути багаторівневий, складські приміщення обов‘язково з умовами для належного зберігання погрузки та транспортування продукції. Дуже важливо, це внутрішній мікроклімат приміщень на виробництві: висота стель не менше 3х метрів, загальна площа приміщень простора, електричне живлення трьох фазне, температура повітря не менша за 20 градусів, інакше на холоді тріскаються зварювальні шви в конструкціях, через які проникає холод. Саме такі умови вимагає й контролює німецька компанія Rehau до своїх авторизованих партнерів, чиє представництво знаходиться в Україні.

Виробництво вікон має свої етапи, всі вони дуже важливі та відповідальні. Спочатку відбувається нарізка профілів згідно розмірів та арматури, оцинкованих металевих профілів товщиною не менше 1,5мм, та власним згином для більшої жорсткості запатентованим компанією Рехао. Потім арматуру запресовують в середину профіля та з‘єднують саморізами на певній відстані для того, щоб метал тримав пластиковий профіль і щоб він не деформувався при зміні температури. Якщо йде виробництво вхідних дверей Rehau в 118й стулці, використовують ще й армовані кути – з‘єднувачі, копита, для більшої міцності дверей.

Далі йде процес зварювання рам та стулок. Проводиться це на високоякісному обладнанні та з надзвичайним контролем. Для якості зварного шва в приміщенні повинна бути температура не менша ніж 20 градусів, інакше шов може тріснути і вікна будуть пошкодженими. Тому взимку виробництво пластикових вікон та балконів дуже затратне в зв‘язку з додатковими витратами на опалення. Після зварювання, йде процес зачистки швів, видаляють лишні частини пластику та шліфують шов щоб він був красивий. Встановлення гумових ущільнювачів відбувається вручну, їх вставляють в пази а кінці склеюють між собою силіконовим герметиком.

Коли рама та стулка готові, до них монтують фурнітуру, якщо вікна відкривні чи поворотно відкидні, прикручують петлі, отвєтки, регулюють відкривання, прижими, відкидання, тощо. Тут точність теж має важливе значення, оскільки якщо будуть виставлені не правильні зазори, то вікно взимку може продувати і проходити холод, а влітку може не закриватись і не відкриватись в загалі. Чим якісніша фурнітура, тим краще та довше буде працювати ваше вікно. Фасад-Пласт використовує лише якісну фурнітуру німецького виробництва Wink Haus, іноді австрійського виробника Масо. Ці марки давно зарекомендували себе на ринку Європи та України як надійні через свою протизламність та легкість в роботі.

Останній етап в виробництві вікон та дверей ПВХ Rehau, це встановлення склопакетів. Для того щоб випускати на ринку України надійні та якісні вікна по дешевим цінам, Фасад-Пласт використовує склопакети швейцарської марки Glas Trosch, однокамерні 24мм, 32мм, двокамерні 32мм, 40мм, 44мм з елементами енергозбереження. Для цього використовують енергозберігаюче скло різних типів, в залежності від побажань замовника, та інертний газ в камері замість повітря аргон чи криптон. Склопакети вставляють в рами та стулки, забивають штапіки, обережно щоб не було тріщини, і подають на перевірку в відділ контрою продукції.

Останній етап – це контроль вікон, дверей, балконів. Перевіркою якості займається окремий відділ, після цього конструкції ПВХ складують та вивозять на об‘єкт до замовника, де наші монтажники від Фасад-Пласт виконують процес якісного встановлення пластикових вікон Rehau.

 


Поетапний огляд з виробництва пластикових вікон на виробництві в Києві. 

Зробити пластикові вікна – це безперервні процеси, певні етапи про які ми зараз вам розповімо.  Розпочинаються вони з того, що в цех заходять профілі  Євро 60 чи наприклад Євро 70, далі вони направляються на порізку. Порізочний станок двоголовий, ріже два профіля зразу. Комп’ютером виставляємо розміри і ріжемо. Таким чином у нас з’являється рівні розміри нарізаного профілю. Далі ми маркеруємо, позначимо певні позначки для того, щоб знати, в яке вікно підуть той чи інший нарізаний профіль. 

Після цього, ми робимо для них дренажи. Визначаємо де вони будуть, та спеціальним станком їх фрезуємо. Дренажі необхідні  щоб відводити вологу та воду з вікон під час перепадів температури. 

Після цього, нарізається армуючий профіль, кожний профіль має що найменше півтора мм товщини, та армується профіль пластиковий.

Після армування, ми робимо дренаж під фурнітуру, фрезуємо тройний паз під ручку автоматом. Закладається заготовка, станком відмічається центр,  людина не вимірює розміри,  де фрезерувати під ручку, автомат вимірює сам це на нашому станку. Заготовка ставиться по центру, зажимається, кнопку нажимаєм і станок все сам зробить. Так ми отримуємо фурнітурні пази під фурнітуру i свердління під ручку. Таким чином на віконній чи дверній стулці отримуються технологічні отвори.

Ідемо далі. Заготовки виставляємо в ячейках, де кожна стулка чи профіль стоїть на своєму місці, де є певна висота створки та ширина її під своє вікно. 

Далі профіль створки чи рами потрапляє на станок з пайки. Зварювання рами вікна чи стулки проходить наступним чином: вставляються три частини профілю, і зварюють їх між собою на двуголовочному станку. Під час пайки ми чекаємо розігрів профілю, це проходить 25 секунд, після 25 секунд утюги ховаються, проводиться стискання їх, і 25 секунд на застигання, температура пайки складає 245 градусів. 

Ось наше створка готова. Тепер їй треба відпочити хвилин 10  та зачистити від залишків пластмас які залишилися після сварки і сформувати шов. Це все робить ЧПУшна машина. Станок – робот має 26 інструментів які він сам підбирає під той чи інший профіль і автоматично все зачищає. Якщо є ламінація, то він під ламінацією обере свій інструмент, якщо біла – то він  бере інструменти для білого профілю.  Ну ось тепер наша стулка зачищена.

Зараз ми знаходимося на фурнітурному столі де “обв’язують” фурнітуру”.  Як це робиться: фурнітурну рейку – привід ми рубаємо спеціальними ножицями – гільйотиною, під необхідний розмір привода. Це заздалегідь вираховує програма, тобто людині, яка цим займається, не треба нічого вираховувати самому. Йому лишається на станку нарізати фурнітуру і прикрутити її до стулки, накрутивши з допомогою шаблонів – “кондукторів” петлі на раму.

 Далі іде накрутка імпоста. Беремо шаблон, вимірюємо,  вставляємо  імпост і засверлюємо її з допомогою шаблона. Обов’язково перед установкою імпоста треба просиліконити це місце

 На наступному столі закатуємо ущільнювач та базовий профіль.  В базовий профіль попередньо проводиться установка поліетиленового шнура, це для того щоб забрати холод між підвіконням  і вікном, потім він  прикручується  щоб не відкріпився  під час розгрузки – перезагрузки та при монтажі. 

Потім нарізаємо штапік через дві цулаги. Коли штапік  нарізаний, він має свій номер замовлення щодо певного вікна. 

Конструкція готова, залишається лише навісити стулки та “запакетити” їх. 

Відділ по виробництву нестандартних конструкцій де що відрізняється від стандартних. Конструкції можуть бути як дверні так і  трапеції, різнокольоровими,  з переплетами! Порізка  нестандартів відбувається спеціальними пилками,  тут є свій порізочний станок двоголовий, торцовка для нарізки нестандартів під кутами різними, стіл для фурнітури, також свій двухголовий зварювальний станок. Тут народжуються двері, та інші нестандартні кострукції з моменту порізки, з моменту спайки і до завантаження їх на авто. 

До нас приїжджають склопакети на пірамідах у в’язанні, щоб скло не билося коли навантажувач їх розвантажує

Після цього, їх поміщують в цех, де готові вікна чекають на свій склопакет. Двері, двері балконі, вікна, …  тут конструкції запакечуються і будуть чекати своєї черги відгрузки на об’єкт.  

Тепер ви будете знати як виробляються  вікна Rehau, оскільки тут у нас все офіційно і оригінально.