Особливості віконних водовідливів

Правильний відлив на вікні – це дуже важливо. Саме віконні водовідливи запобігають можливе руйнування конструкції вікна під дією дощових вод та інших атмосферних явищ. Зовнішні підвіконня надійно захищають стик між вікном та будівлею. Щоб цей захист був максимально ефективний, бажано використовувати відливи хорошої якості від перевірених виробників.
Водовідлив – обов’язковий елемент конструкції вікна, без наявності якого не проводиться зовнішня обробка будівлі.
Сучасні технології обробки матеріалів дозволяє виводити на будівельний ринок нові види віконних відливів. Вироби мають респектабельний зовнішній вигляд та ряд характерних переваг, основні з яких – це:
Міцність та довговічність.
• Морозостійкість та пожежна безпека.
• Стійкість до зовнішніх впливів, атмосферних опадів і УФ-променів.
• Безшумність.
• Захищеність від корозії.
• Можливість індивідуалізації віконної конструкції.
• Легкість установкитаі обслуговування.

Відливи можна встановлювати в будинках дерев’яних, блокових або цегляних, їх можна підібрати для будь-якого типу вікон та монтувати як в процесі будівництва будинку, так ще в період його експлуатації.

Матеріали виготовлення відливів на вікна та їх особливості

  • Неоцинкована листова сталь. Цей матеріал з кожним днем ​​можна зустріти все рідше та рідше. Відливи, при контакті з вологою, швидко піддаються корозії, деформацій та перекосу, а головний недолік – мінімальний термін служби.
  • Оцинковані відливи. Вироби є одними з найбільш затребуваних серед користувачів. Водовідлив оптимальної товщини (0,55 мм) проводиться з смуги холоднокатаної сталі затехнологією гнути. Елементи з якісної оцинковки мають масу позитивних характеристик та можуть прослужити років 50 (при правильному догляді).
  • Полімерні водовідливи. Оцинковані відливи з додатковим шаром полімерного покриття експлуатуються до 30 років. Вироби стійкі до пошкоджень та корозії, не бояться перепадів температур, не тьмяніють та не тріскаються. Водовідводи можуть бути глянцевими та матовими, шорстка поверхня яких м’яко розсіює падаюче на неї світло.

Відливи на вікнах – особливості конструкцій

Як правило, готові водовідливи розраховані під розміри стандартної віконної конструкції та, відповідно, отвору. У цьому випадку ширина виробів знаходиться в діапазоні 9-40 см, довжина варіюється від 1 до 3 см, а товщина профілю залежить від матеріалу його виготовлення. Якщо з пошуком потрібного елемента виникла проблема, завжди є можливість замовити та придбати відливи, виконані за індивідуальними мірками в спеціалізованих організаціях. Для цього необхідно лише правильно зробити виміри.

При виготовленні зовнішніх підвіконь, необхідні умовою є наявність декількох загинів. Перший вигин потрібен, щоб правильно прикріпити деталь до вікна. Нижні та бокові виставлені на 3-5 см за межі стіни та служать для відводу води. Для нижнього загину обов’язкова наявність крапельника, який зазвичай має П або Z – зворотний форму.
Технології установки відливів для вікон і додаткові комплектуючі
Яка б не була форма відливів, головне – правильно їх встановити. Особлива увага приділяється куту нахилу вироби по відношенню до вікна складати він повинен не менше 10 градусів. Це дозволить безперешкодно скочуватися воді з поверхні.
Також дуже ретельно та акуратно проводиться герметизація стиків. Щоб виключити навіть невеликі промахи в процесі роботи, при монтажі відливів часто використовується цемент, що розширюється або спеціальна плівка.
Монтаж відливів – справа нехитра, але з безліччю нюансів. Для установки виробів в перший раз варто прислухатися до думки досвідчених фахівців компанії «Фасад-Пласт» яка надає повну інформаційну підтримку своїм клієнтам в Києві та Київській Області.

У нас можна замовити надійні конструкції найнижчу можливу ціну та оплатити замовлення зручним для вас способом. Наші експерти готові люб’язно відповісти на всі ваші запитання.