Непорядний клієнт, який може мати кожна віконна компанія Києва.

Під час встановлення пластикових вікон у приватний будинок трапляються різні проблеми, ексцеси, неприємності, непорозуміння між замовником та віконною компанією Києва. Наприклад, нещодавно й у нас виникла така проблема із встановленням вікон. Замовник замовив у ТОВ «Фасад-Пласт»пластикові вікна Rehau Euro 70, фурнітура maco, та 40й Енерго заощаджуючий склопакет. Перед цим він замовив у нас замір прорізу під пластикові вікна.

Виїхав на об’єкт замірник зі стажем і констатував складність віконних отворів, проблеми стін через те, що будинок був занадто старий. Він дав свої рекомендації щодо встановлення вікон у проріз цегляної стіни.

Але замовник вирішив зробити все по-своєму: отримавши вікна він вирішив їх ставити у внутрішню частину стіни, а саме в дерев’яну частину отвору. Але дерево було лише за периметром, це брус 10 см, а далі була глина. це так будувалися будинки раніше, у старих будинках 20х-50х років в Україні. Там на той час глина була найпоширенішим типом будматеріалу для будівництва приватних будинків.

Вивчивши цю інформацію та передавши її замовнику, він все-таки змінює своє рішення щодо монтажу вікон Rehau, і вирішується встановлювати вікна у дерев’яний отвір . Як виявилося потім, отвір менше ніж вікна: його потрібно розширювати. Багато зняти дерева з дерев’яного полотна коробки теж не можна, вона стане тонкою і менш міцною. Дерев’яні стійки, які тримають основну частину стіни, можуть стати ще тоншими.

Але замовник вирішується на такий крок, робить проріз саме в цій частині стіни та встановлює саме тут свої вікна. А потім — почалися проблеми: усвідомивши, що припустився помилки, він почав виставляти нам як віконній компанії Києва претензії, що ми його неправильно проконсультували.

Як виявилося потім, замовник вирішив заощадити грошей на облаштуванні цього отвору, де наші монтажники і розширювали його, до речі, за дуже смішною ціною, оскільки домовлявся з ними тет-а-тет особисто. Але, після розширення отвору та встановлення пластикових вікон, він влаштував скандал і не захотів платити за роботу, яку зробили наші співробітники. Почав чіплятися до всіх дрібниць, став розповідати про погану якість монтажу, про безруких монтажників і т.д. Правда те, що він весь час був біля працівників, був присутній на всіх стадіях робіт, фахівці запитували у нього що де і як їм робити – він забув.

І ось після завершення робіт почалися претензії. Звичайно в цьому теж є вина монтажників у тому числі, що вони беруться за таку складну роботу поза договорними відносинами компанії із замовником. Але ім’я віконної компанії в таких випадках страждає в першу чергу. Оскільки бувають і такі замовники, які при будівництві будинку наповнюють його негативною енергією, мабуть, йому так комфортніше в ньому жити, напевно, то монтажникам нічого іншого не залишалося, як послати його подалі , з вікнами та всім негативом який він розвів.

Пікантність ситуації полягає ще й у тому, що на руках у нього були тільки документи на вікна, на монтаж та роботи з отвору він договір не укладав, домовився з монтажниками окремо по-людськи. (як він тоді їм сказав). Ось замовник і вирішив скористатися такою нагодою, не заплатив залишок, і вчинив скандал.

І ось питання: що в такому разі зробили б ви за такої проблеми з установкою вікон? Ми вирішили залишити все як є, вікна без гарантії, і більше з ним не співпрацювати, залишивши це на його совісті. Але це зайве підтвердження того, що всі операції необхідно проводити офіційно із укладанням договорів. А замовникам – нагадування що без документів ваші вікна без гарантії та без обслуговування. Тож будьте обережні з такими людьми.

Усім найкращого, удачі!