Шумоізоляція вікон, або Rehau і шумоізоляція.

Світ навколо нас охоплений епідемією шуму. Щоденний шум від транспорту , різноманітної техніки, постійних дзвінків мобільних телефонів, а також оточуючих нас людей має вплив на нашу нервову систему. Це викликає збудження, що призводить до стресів, зривів та конфліктів. Тільки в тиші ми можемо заспокоїтися, зібратися з думками, прийняти правильне рішення чи просто відпочити. Тому, шумоізоляція вікон є не менш важливим компонентом для якісного, здорового та комфортного життя вашої родини в вашому будинку.

Шумоізоляція вікон

Єдине місце де ми можемо приборкати шум – це наш дім. Перешкода шуму це стіни і вікна в ньому. Як вибрати вікна з високим показником шумоізоляції? Адже шум з вулиці потрапляє до нашої оселі найбільше через вікна. Тож, щоб цьому завадити, потрібно обрати вікна з підвищеним рівнем шумоізоляції . Шумоізоляцію вікон можна досягти обравши вікна з відповідною характеристикою, комплектацією та правильним монтажем.

  1. Склопакет. Основна площа в вікні це склопакет. Для кращих звуко ізлоляційних характеристик він повинен бути двокамерним, з різними дистанціями повітряних камер, та заповнений інертним газом ( аргоном або криптоном ). Чим товстіша товщина склопакета, тим воно більш шумоізоляційне. Тому більш часто використовують склопакет товщиною 40 мм в порівнянні з товщиною 32мм. Включати більш товсте зовнішнє скло або багатошарове скло – триплекс . Таке скло складається з кількох шарів склеєних між собою спеціальною плівкою, яка під час можливого удару утримує уламки скла у вікні.
  2. Профільна система вікон повинна бути п’яти чи шестикамерною та монтажною шириною не менше 70 мм. REHAU Euro 70. Але ми ромендуємо замовляти вікна з профільних систем REHAU SYNEGO та REHAU GENEO. В останніх двох додатковим плюсом є третій контур ущільнення та можливість поставити більш широкий склопакет, 45мм і навіть 52 мм, що значно підсилить рівень шумоїзоляції.
  3. Монтаж. Ще одна складова, не менш важлива, що забезпечує шумоізоляцію вікон – це кваліфікований монтаж згідно до норм ДСТУ. Адже шум до нашої оселі потрапляє не лише через вікно, а й через монтажний шов. Тут можуть бути прогалини, тонкий шов, неякісна герметизація шву, тощо. Тому якість установки вікон також впливає на шумоїзоляцію.
  4. Фурнітура. Якість прижиму стелки до рами впливає не лише на енергозбереження, а й на шумоізоляцію. Як ознайомитися з цим питанням – перейдіть за посиланням тут.
  5. Є також можливість зробити шумоїзоляцію вікон за допогою ролетних систем. Звичайні захисні ролети які встановлюють у вікнах, в закритому положенні також знижують рівень шуму. То ж можна задіяти і такий варіант для досягнення шумової безпеки у вашому будинку. Про ролети можна почитати за посиланням тут.
  6. Якщо все це включити до нашого металопластикового вікна, то комфорт та затишок нашого житла не буде залежати від того, що відбувається за вікном, а тільки від нас самих.
Rehau GENEO

Більш детальну інформацію по шумоїзоляції вікон ви взнаєте в наших менеджерів, які нададуть кваліфіковану інформацію з цього питання. Адже технології не стоять на місці і щодня з’являється щось нове, що ми можемо застосувати для свого комфортного життя.